Wijs op reis

  • U mag met vakantie naar Geel of Groen gecodeerde landen, mits u daar als Nederlander weer welkom bent.
  • Reis alleen naar de Oranje landen als het echt nodig is.
  • U dient zich aan de maatregelen van uw vakantieland te houden.
  • De reisadviezen staan op de website Nederland Wereldwijd.
Helaas heeft het uitbannen van corona nog invloed op het boeken van vakanties en reizen. Wij helpen u met alle formulieren en geven u passend advies. Blijf goed op de hoogte, reis verstandig en blijf gezond.

Volg de regels, ook in het buitenland

Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat je thuis en op vakantie de regels goed opvolgt. Die zijn er niet voor niets. In onze winkel houden wij ons aan de lokale regels. In andere landen gelden andere regels, en in de meeste landen wordt daar streng op gehandhaafd. Als je naar het buitenland wilt, verdiep je dan goed in de actuele situatie in het betreffende vakantieland. Een goed startpunt is de Wijs op Reis website van onze Rijksoverheid.

Terugkomgarantie geeft zekerheid

Tijdens de start van de corona-crisis zijn alle reizigers in alle landen, met steun van de rijksoverheid, teruggehaald naar Nederland. Voor nieuwe vakantiegangers geldt het kleurensysteem, waarbij landen die groen of geel zijn voor vakantie bezocht mogen worden. Vanaf code oranje reist iedereen in principe voor eigen risico.

Een aantal reisorganisaties, waaronder het grote TUI, geeft een garantie op terugkeer voor het geval een land wegens een opleving van het aantal besmettingen van geel op oranje wordt gezet. Dat geeft enige zekerheid bij het boeken van een vakantie, je komt altijd weer thuis. Wij vinden het echter verstandig een bestemming pas te boeken als het wat langer op geel staat.

Reisverzekering en Covid-19

De ene verzekering is de andere niet. Voor je annuleringsverzekering geldt inmiddels dat het niet meer onbekend is dat er Corona in de wereld is. En ook voor een reisverzekering geldt inmiddels dat niet alle kosten altijd zomaar gedekt worden. Wij kunnen je bij een voorgenomen vakantie naar een gele bestemming adviseren welke verzekeringen welke dekking bieden.

Geef om elkaar, houd waar nodig passende afstand en blijf gezond!


´Alleen de enorme inspanningen die het leven van ons vergt, leren ons de goede dingen ervan waarderen.´

J.W. von Goethe
(D) 1749-1832